torsdag 14. januar 2010

Lammekorma

Indiske lammekjøttboller i vidunderlig krydret og aromatisk saus.


Kjøttbollene: 

1 kg lammekjøttdeig

1 løk - finhakket

2 grønne chilier - finhakket

3 ts revet ingefær

3 feddfinhakkede hvitløksfedd

1 ts malt kardemomme

1 egg

2 ss ghee eller olje


Saus:

1 ss ghee eller olje

1 løk i skiver

1 grønn chili - finhakket

3 ts revet ingefær

2 finhakkede hvitløksfedd

1 ts gurkemeie

2 ss tomatpuré

1 ts garam masala

3 ts malt koriander

3-4 ts malt spisskummin

1 ts chilipulver

2 ss hvitvinseddik

3 1/2 dl vann

180 g matyoghurt (eller tyrkisk yoghurt)

3 dl kokoksmelk

salt 

frisk hakket koriander

___________________________________________________________________

Bland kjøttdeigen og alle de andre ingrediensene til kjøttbollene med unntak av olje/ghee. Rull kjøttboller og stek dem i ghee/olje på middels varme til de er gyldne. Legg kjøttbollene til siden mens du lager sausen.

Varm ghee/olje i en kjele og stek løk, chili, ingefær, hvitløk og gurkemeie under omrøring på svak varme til løken er myk. 

Tilsett koriander, spisskummin, garam masala, chilipulver, eddik, tomatpuré, kjøttboller og vann og rør forsiktig. La det småkoke under lokk i 25 minutter.

Rør inn sammenblandet yoghurt og kokosmelk og la det koke i ytterligere 15 minutter uten lokk.

Smak til med salt.

Rør inn hakket koriander rett før servering, og strø litt frisk koriander på toppen til pynt.

Server for eksempel med blomkålris. 



Lammekorma med blomkålris.

1 kommentar:

  1. Marianne Fisker31 august, 2012 21:27

    Oj, så godt! Endnu en fatastisk opskrift fra dig, jeg er SÅ glad for, at jeg har fundet din blog!

    SvarSlett