Pekannøttsmør:
50 g ristede pekannøtter
50 g smør i romtemperatur
2 ts worcestershiresaus
1 ts sitronsaft
Ørretfileter:
4 ørretfileter a 175 g
2 ts paprikapulver
1 ts cayenne
1 ts tørket oregano
litt tørket timian
1/2 ts hvitløksalt
litt salt
nykvernet pepper
30 g brødrasp av lavkarbobrød (evt. og/eller sesamfrø)
olje til steking
___________________________________________________________________
Mal de ristede pekannøttene i en mandelkvern eller i blenderen. Tilsett smør, worcestershiresaus og sitronsaft. Bland godt. Fordel massen på plastfolie, rull sammen til en pølse og sett til avkjøling.
Sett ovnen på 200 grader.
Skyll fiskefiletene i kaldt vann og klapp dem tørre med kjøkkenpapir.
Bland paprikapulver, cayenne, oregano, timian, hvitløksalt, salt og pepper.
Smør en ildfast form med litt olje. Legg fisken i formen med skinnsiden ned.
Pensle fisken med litt olje eller smeltet smør. Dryss litt av krydderblandingen over fisken.
Bland resten av krydderblandingen med brødraspen/sesamfrøene og strø blandingen over fisken (personlig synes jeg det blir best hvis man tilsammen bare bruker 2/3 - 3/4 av krydderblandingen. Spar resten til neste gang du lager cajunsk mat).
Stek fisken i 10-15 minutter i ovnen til fisken er gjennomstekt.
Legg en skive pekannøttsmør på hver filet ved servering.
Jeg hadde ikke tålmodighet til å vente på at smøret skulle bli avkjølt. Derav klatter med pekannøttsmør istedenfor skiver.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar