fredag 29. januar 2010

Cajunsk ørret med pekannøttsmør

4 porsjoner


Pekannøttsmør

50 g ristede pekannøtter

50 g smør i romtemperatur

2 ts worcestershiresaus

1 ts sitronsaft


Ørretfileter:

4 ørretfileter a 175 g

2 ts paprikapulver

1 ts cayenne

1 ts tørket oregano

litt tørket timian

1/2 ts hvitløksalt

litt salt

nykvernet pepper

30 g  brødrasp av lavkarbobrød (evt. og/eller sesamfrø)

olje til steking
___________________________________________________________________

Mal de ristede pekannøttene i en mandelkvern eller i blenderen. Tilsett smør, worcestershiresaus og sitronsaft. Bland godt. Fordel massen på plastfolie, rull sammen til en pølse og sett til avkjøling.

Sett ovnen på 200 grader. 

Skyll fiskefiletene i kaldt vann og klapp dem tørre med kjøkkenpapir.

Bland paprikapulver, cayenne, oregano, timian, hvitløksalt, salt og pepper.

Smør en ildfast form med litt olje. Legg fisken i formen med skinnsiden ned.

Pensle fisken med litt olje eller smeltet smør. Dryss litt av krydderblandingen over fisken. 

Bland resten av krydderblandingen med brødraspen/sesamfrøene og strø blandingen over fisken (personlig synes jeg det blir best hvis man tilsammen bare bruker 2/3 - 3/4 av krydderblandingen. Spar resten til neste gang du lager cajunsk mat).

Stek fisken i 10-15 minutter i ovnen til fisken er gjennomstekt.

Legg en skive pekannøttsmør på hver filet ved servering. 

Jeg hadde ikke tålmodighet til å vente på at smøret skulle bli avkjølt. Derav klatter med pekannøttsmør istedenfor skiver.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar