Jeg må si den ble veldig veldig god. Men også litt tung. Derfor synes jeg den blir enda bedre dersom man serverer den sammen med litt frisk salat eller bare noen halve cherrytomater, sånn at man får sneket litt syrlighet inn i middagen.
4 porsjoner
3 auberginer
litt smelta smør eller olje
urtesalt
paprikapulver
oregano
hvitløkspulver
en god kladd smør
1 dl skivet sjampinjong
5 dl fløte
100 g norzola
50 g revet ost
___________________________________________________________________
Begynn med å skjære auberginer i tykke skiver. Legg skivene på bakepapir på stekebrett og pensle skivene med smelta smør eller olje. Krydre auberginskivene med urtesalt, paprika, oregano og hvitløkspulver. Stek skivene i ovnen på 200 grader ca. 10 minutt. De skal bli myke og få litt farge.
I mellomtiden steker man champignonene i smør i en kjele. Tilsett fløte og gorgonzola, og la koke til fløten tykner. Smak til med salt og pepper. Personlig synes jeg det er helt unødvendig å salte noe ekstra da blåskimmelosten er ganske salt i seg selv.
Legg halvparten av auberginskivene i en smurt ildfast form, hell sjampinjongsausen over. Dekk med resten av aubergineskivene og strø over ca 50 g. revet ost.
Gratengen stekes på 220 grader til osten har blitt gylden, ca 10-15 min.
Her har jeg servert aubergingratengen med bratwurst fra Grilstad (1 g karb per 100 g) og noen cherrytomater.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar