søndag 22. november 2009

Ostegratinerte auberginer med kylling og blåskimmelost

Dette er en av mine absolutte favoritter. Blåskimmelost og aubergine passer veldig godt sammen.


1 stor aubergine
Olivenolje
Smakssterk blåskimmelost (jeg liker å bruke den svarte castelloen)
Jarlsbergost eller Sveitserost
1/2 pakke kyllingkjøttdeig
______________________________________________________________________

Del auberginen i to på langs. Plasser halvdelene i en ildfast form med snittflatene opp. Dynk snittflatene med olivenolje.

Stek auberginene ved 200'C til auberginene er myke. La dem avkjøle seg så mye at du klarer å håndtere dem.

Ta ut innmaten med en skje.

Stek kjøttdeigen, og bland den med aubergininnmaten, blåskimmelosten og litt av gulosten.

Legg blandingen tilbake i auberginskallene og strø resten av osten over.

Gratiner i ovnen til osten på toppen er gylden.


Illustrasjonsfoto av snapperwolf. Vilkårene for videreformidling av bildet finner du her.

1 kommentar:

  1. Heisann og takk for flott og inspirerende blogg!
    Jeg lurer på hvor lenge du har disse auberginene i ovnen før de blir myke?
    Mvh Carina

    SvarSlett