mandag 30. november 2009

Kremostmuffins

(eller Cream Cheese Muffins)

Av og til er det godt med dessert. Og ostekake i alle former og varianter er noe av det beste jeg vet. Her kommer det en veldig enkel variant av søte ostemuffins. Oppskriften kan varieres med ulike krydder og bær. Sist jeg laget disse fikk jeg ni muffins, men antallet muffins kan bli mindre dersom du ikke har noe fyll i dem.

   

1 pk Philadelphia kremost

2 egg

1 ts vaniljeekstrakt (smak til, den hjemmelagede varianten vil nødvendigvis variere i styrke)

1/2 - 1 ss sukkererstatning (f. eks. sukrin)

1 ss rømme

2 ts sitronsaft

  

Valfritt fyll:

bringebær

blåbær

nøtter

sjokolade

kanel

muskat

revet skall av sitron, lime eller appelsin

Eller hva du nå enn måtte ha av egne gode ideer.

____________________________________________________________________

Kjør osten i microen i 30 sekunder for å gjøre den mykere. Bland den med alle ingrediensene utenom fyllet i en blender.

Fordel røra i muffinsformer og putt ditt yndlingsfyll oppi sammen med røra. Du kan velge å blande fyllet med røra, eller bare strø det over på toppen.

Sett muffinsene i ovnen på 175'C i ca. 20 minutter.

Avkjøl muffinsene før du spiser dem.

Her er tre ulike varianter. En med bringebær, en med hasselnøtter og en med kaneldryss. Server dem gjerne med litt pisket kremfløte.

  


18 kommentarer:

  1. heei! disse ser utrolig gode ut =) hvordan blir konsistensen med osten?

    jeg skal lage disse i dag tenker jeg, men lurte på om vaniljeekstrakt kan erstattes med vaniljesukker?

    takk for svar! du har en inspirerende og flott blogg :)

    SvarSlett
  2. Hei

    Konsistensen er vanskelig å forklare gitt. Omtrent som stekte ostekaker pleier å være ;)

    Vaniljesukker er jo sukker da. Så hvis du skal spare på karbohydratene er det vel ikke så lurt å bruke vaniljesukker? Men du kan godt bruke vaniljeessens istedenfor ekstrakt. Koster en tier for en liten flaske på butikken, og er veldig kjekt til å forsterke søtsmak/skjule kunstig søtsmak i de de fleste lavkarbiske desserter.

    Lykke til med muffinsene. og takk for hyggelig tilbakemelding:)

    Frida

    SvarSlett
  3. virkelig årets beste bloggoppdagelse for meg!! tusen takk for haugevis med inspirasjon, nå blir det så mye lettere å holde på den sunne livsstilen!
    Vibeke, Stavanger

    SvarSlett
  4. Tusen tusen takk Vibeke. Det er veldig koselig å høre at jeg er med på å inspirere. Lykke til videre med den sunne livsstilen :)

    SvarSlett
  5. Kjempefine oppskrifter - takk for hjelpen

    SvarSlett
  6. Takk takk! Og bare hyggelig ;)

    SvarSlett
  7. Tusen takk,Frida,for en fantastisk blogg.En inspirasjon for både ganen og kreativitet.Klem fra Mariann

    SvarSlett
  8. Tusen hjertelig takk Mariann :)

    SvarSlett
  9. Jeg har nettopp tatt disse muffinsene ut av ovnen. Stekte dem litt lengre enn det du har oppgitt. (5min.)De ser litt løse og uferdige ut.Blir de fastere når de kjølner?Puttet en haug med ferske jordbær på to og masse hakket valnøtter på de to andre. Jeg laget dem i store muffinsformer. Det var det eneste jeg hadde.Av gammel vane fylte jeg dem godt opp. Går ut fra at det er små "vanlige" former du har brukt?
    Klem fra Mariann

    SvarSlett
  10. Jeg må ærlig inrømme at det er så lenge siden jeg har laget disse at jeg ikke husker konsistensen på dem når de kom ut av ovnen. Men ja, jeg brukte små muffinsformer, så hvis du har laget dem i store former er det ikke så rart om de trenger lenger steketid. Hvordan gikk det med dem når de ble kalde?

    SvarSlett
  11. Hehe, de var veeeldig bløte, så jeg måtte sette dem inn i ovnen igjen.Dette er noe av det beste jeg har smakt,så disse kan trygt serveres til gjester. Og det viktigste av alt var at bare en tok knekken på søtsuget.

    SvarSlett
  12. Så bra at det løste seg med en ekstra runde i ovnen. Og så bra at du likte dem :)

    SvarSlett
  13. hei hvor mange gram Philadelphia? 200 gram er den jeg fant i butikken! Også kjøpte jeg vaniljeessens. Forslag til hvor mye jeg skal bruke? Gleder meg til å smake! har masse forskjellige bær i fryseren :D

    SvarSlett
  14. Hei Fomle.

    Det er en stund siden du stilte dette spørsmålet, så jeg håper du har funnet ut av det. Hvis ikke så stemmer det at det skal være 200 gram philadelphia i oppskriften :)

    Frida.

    SvarSlett
  15. Disse er kjempegode! :) har laget dem flere ganger nå, de er og blir en favoritt i mitt lavkarbo hjem :)jeg er veldig glad i stekte ostekaker, og synes disse blir sånn. takk for inspirerende blogg! :)

    SvarSlett
  16. Så bra at du liker dem så godt. Jeg hadde helt glemt disse, men jeg er jo enig i at de er gode. Tror jeg må lage en runde til helgen. Takk for påminnelsen :)

    SvarSlett
  17. Kan disse fryses ned etter de er stekt? :)
    Sånn om man ikke klarer å spise alle på en gang, hehe.

    SvarSlett
    Svar
    1. Godt spørsmål. Jeg har ikke prøvd :)

      Slett