søndag 12. februar 2012
Lavkarbo lakselasagne med spinat
... eller ørretlasagne. Jeg gikk nemlig for ørret denne gangen. Lasagnen ble saftig og kjempegod. Dette blir nok en gjenganger hjemme hos meg.
1 liten løk - i tynne skiver
300 g fersk spinat
1 - 2 fedd hvitløk - finhakket
500 g laksefilet uten skinn og bein
smør
5 dl fløte
1 ss sitronsaft
litt muskat
salt & pepper
noen never revet ost
1 porsjon lavkarbo lasagneplater
_______________________________________________________________________________
Smelt smør i en panne. Stek løken i smøret til løken er myk. Tilsett hvitløk og stek litt videre.
Tilsett fersk spinat i pannen og rør rundt til spinaten har falt helt sammen. Tilsett fløte og kok opp. La koke i ca. 10 minutter. Smak til med sitronsaft, muskat, salt og pepper underveis.
Skjær laksen i passe tynne skiver. Jeg synes det er passe med skiver på 1/2 1 centimeters tykkelse.
Legg spinatsaus, laks og lasagneplater lagvis i en ildfast form. Begynn og slutt med saus. Strø revet ost på toppen.
Sett den ildfaste formen i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter, eller til osten er gylden. La lasagnen hvile 5 - 10 minutter før du skjærer i den.
Server gjerne med salat og rømmedressing.
..
1 liten løk - i tynne skiver
300 g fersk spinat
1 - 2 fedd hvitløk - finhakket
500 g laksefilet uten skinn og bein
smør
5 dl fløte
1 ss sitronsaft
litt muskat
salt & pepper
noen never revet ost
1 porsjon lavkarbo lasagneplater
_______________________________________________________________________________
Smelt smør i en panne. Stek løken i smøret til løken er myk. Tilsett hvitløk og stek litt videre.
Tilsett fersk spinat i pannen og rør rundt til spinaten har falt helt sammen. Tilsett fløte og kok opp. La koke i ca. 10 minutter. Smak til med sitronsaft, muskat, salt og pepper underveis.
Skjær laksen i passe tynne skiver. Jeg synes det er passe med skiver på 1/2 1 centimeters tykkelse.
Legg spinatsaus, laks og lasagneplater lagvis i en ildfast form. Begynn og slutt med saus. Strø revet ost på toppen.
Sett den ildfaste formen i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter, eller til osten er gylden. La lasagnen hvile 5 - 10 minutter før du skjærer i den.
Server gjerne med salat og rømmedressing.
..
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Nam! Så kjempegodt ut Frida!
SvarSlettTove
http://sjelemat.blogspot.com/
Takk Tove!
SlettOg jeg som både har fisk og spinat i kjøleskapet!! Du er virkelig et unikum! Min aller beste lchf-kokebok er bloggen din! DU ER SÅ FLINK!!
SvarSlettÅh, tusen tusen takk Maria. Nå ble jeg så smigret at jeg rødmet litt her jeg satt <3
SlettOi, aldri hørt om før. Spennende :-)
SvarSlettSå godt ut!
Veldig godt Jeanette! Lakselasagne er en av de tingene jeg har savnet på lavkarbo :)
SlettHei! Lurte på hvor mange personer denne rekker til? Skal lage til klubbdamene;)
SvarSlettDet kommer litt an på hvor sultne dere er, og hva slags tilbehør dere har. Denne er vel i utgangspunktet beregnet på fire. Men jeg må innrømme at det ikke holdt til mer enn tre for min del. Men da hadde jeg bare litt lett salat ved siden av.
SvarSlettHei igjen og takk for oppskrift!
SvarSlettDen ble kjempegod! I tillegg til din oppskrift puttet jeg en terning fiskebuljong i sausen helt impulsivt;) Kjempedeilig rett, alle enig og blir nok laget flere ganger her også. Jeg hadde mye fisk i, så nok til middag her imorgen også, fikk 6 gode porsjoner i hele formen.
Du har selvfølgelig helt rett! Dette er en oppskrift som lett holder til 4 - 6 porsjoner. Jeg merket at det var et eller annet som ikke stemte da jeg svarte deg sist. Men så kom jeg jo på at jeg halverte oppskriften og brukte den lille ildfaste formen min sist jeg laget den. Da er det jo ikke rart den ikke rakk til mer enn 3 porsjoner! *panneklask*
SlettBra at lasagnen smakte! I hvertfall når jeg "lurte" deg på mengdeangivelsen. Fiskebuljong høres ut som et godt tillegg :)
Da er den laget og fortært andre dag på rad! Måtte bare lage den igjen til lunsjgjester i dag! ; ).fantastisk var responsen og jammi jaaa hvor enig man kan være!
SvarSlett