mandag 13. februar 2012

Grønn fiskesuppe

Superkjapp fiskesuppe. Skikkelig god er den også. Ingredienslista er kraftig inspirert av denne oppskriften på den svenske oppskriftsiden LCHF-recept, men fremgangsmåten har jeg endret, for å gjøre det enklere, og for å ta bedre vare på alle de gode smakene i suppa.


smør

1 liten purre i skiver

1 grønn squash i biter

800 g torskefilet i terninger

5 dl fiskekraft (eller vann og fond)

5 dl fløte (kan helt eller delvis byttes ut med créme fraîche)

hvit pepper

salt (gjerne sellerisalt)

en skvett hvitvinseddik (eller sitronsaft)

litt hakket dill

hakket gressløk til pynt
_______________________________________________________________________________

Smelt smør i en kjele. Stek purreløken til den blir blank. Tilsett kraft, fløte og squash og kok opp. La koke noen minutter til squashen og purren er mør. Tilsett dill. Smak til med pepper, hvitvinseddik og evt. litt salt.

Skru ned varmen. Legg torsken i suppa, og la trekke i tre fire minutter. Strø gressløk over til slutt.

8 kommentarer:

  1. Fisksoppa gör man helt klart för sällan. Tack för påminnelsen!

    SvarSlett
  2. Fisksoppa måsta jag göra, det var alldeles för länge sedan.

    SvarSlett
  3. Kan fløten byttes ut med kokosmelk?

    SvarSlett
  4. Alt for lenge siden jeg laget fiskesuppe! Det må jeg ha denne uka kjenner jeg :) Den ser helt nydelig ut!

    SvarSlett
    Svar
    1. Blir alt for lenge mellom hver gang for min del også. Tenker av en eller annen grunn at det er mye jobb. Men det er det jo absolutt ikke.

      Slett