tirsdag 8. november 2011

Stekte grønne tomater

Det er en stor utfordring å få tak i grønne tomater for oss som ikke selv dyrker tomater. Grønne tomater er, som du kanskje skjønner, rett og slett umodne tomater. Så for de som har en tomatplante stående utenfor huset om sommeren, så er det ikke verre enn å høste inn noen tomater litt før tida. Nå er nok sesongen for grønne tomater for lengst over her i Norge, men jeg var så heldig at jeg snublet over en stor kasse med grønnte tomater i en innvandrerbutikk. Og da var det ikke tvil om hva jeg skulle lage. Alle som en gang forelsket seg i den nydelige filmen Stekte Grønne Tomater har vel hatt lyst til å teste ut denne retten?

Jeg spiser de stekte grønne tomatene bare som de er som kveldssnacks, som tilbehør til stekte egg om morgenen, eller som tilbehør til middagen. Uansett hvordan du serverer dem, så er det gode saker.



Illustrasjonsfoto: Miss Sydney Marie / CC: by-nc-nd.

1/2 kopp skåldete og finmalte mandler

1/2 kopp finrevet parmesan

2 egg

3 store grønne tomater i skiver

salt & pepper

evt. litt cajunsk krydderblanding

rapsolje til steking
_______________________________________________________________________________

Varm godt med stekeolje i en non-stick stekepanne.

Visp sammen egg i en dyp tallerken med litt salt, pepper og eventuelt cajunsk krydderblanding.

Bland parmesan og mandler i en annen dyp tallerken.

Dypp tomatskivene i egg, og deretter i mandelblandingen slik at det setter seg godt med mandelblanding på begge sider av tomatskivene.

Stek tomatskivene i stekepanna til de er gyldenbrune og sprø på begge sider.


Illustrasjonsfoto: I believe I can fry / CC by-nc.





Får du ikke tak i grønne tomater? Prøv friterte auberginer istedenfor!

14 kommentarer:

  1. Du altså, ser fristende ut som vanlig, blir man virkelig lurt ut i grønnsakverdenen på let nå da!? ; )

    SvarSlett
  2. Hehe, jepp! Men jeg tror nesten at man bare må snuble over disse tomatene altså. Grønne tomater er noe jeg alltid ser etter når jeg er i grønnsaksbutikken, men noe jeg ytterst sjelden får tak i. Jeg tror jeg må dyrke mine egne til sommeren :)

    SvarSlett
  3. Åh, nå angrer jeg på at jeg ikke kjøpte grønne tomater på Lørdag!

    Har du brukt oppskriften fra boka? ( Fried green tomatoes at Whistlestopp cafe)
    Synes å erindre at de blir stekt i baconfett (smatt) Kanskje man kan prøve ribbefett neste gang man har ribbe?

    SvarSlett
  4. Tack för dina recept! Detta måste jag verkligen prova. Ser och låter hur gott som helst :)

    //Theres

    SvarSlett
  5. @ Gretel: Jeg har ikke brukt oppskriften fra boka. Jeg mener å huske at den er laget med maismel, så akkurat det har jeg hoppet over. Baconfett er absolutt en vinner. De er kjempegode sammen med litt sprøstekt bacon på toppen også. Mmmm!

    @ Theres: Takk :)

    SvarSlett
  6. Bra blogg, Frida!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    SvarSlett
  7. Ja, det er sant, Frida! Jeg har lett etter boka i hyllene mine, men finner den ikke:(

    Disse skal helt klart prøves mmmmmmmm

    SvarSlett
  8. Varme tomate er jo godt, så man kan kanskje bruke røde store klasetomater også? Mmmmm.....

    SvarSlett
  9. Elsker filmen og har alltid hatt lyst til å prøve. Takk for fin oppskrift :)

    SvarSlett
  10. Har også sett filmen og prøvde å finne grønne tomater dengang. Men nå skal jeg se om jeg kan finne noen i en invandrer butikk. Det ser så deilig ut! Takk for oppskriften. :-)

    SvarSlett
  11. Så morsomt. Såg faktisk denne filmen seinast på søndag, også i dag snublar eg over dette innlegget. No må eg på jakt etter grøne tomatar, trur eg ;)

    SvarSlett
  12. @ hooney: Det er jo verdt et forsøk. Jeg tror at røde tomater ikke holder på fastheten like godt som de grønne. Men det blir sikkert godt i alle fall :)

    SvarSlett