torsdag 3. februar 2011

Kjøttdeig- og squashgrateng

Enkel og billig hverdagsmat. En oppskrift jeg har rappa fra tasteline.



500 gram kjøttdeig

2 squash

1 gul løk

1 fedd hvitløk

olivenolje

salt & pepper

1 boks (ca. 3 dl) hakkede tomater

1 laurbærblad

oregano

1,5 dl fløte
_________________________________________________________________________________

Sett ovnen på 200 grader.

Skjær squashen i skiver, dryss salt over, og la dem renne av seg i et dørslag i ca. en halv time.

Hakk hvitløk og løk. Stek kjøttdeig, hvitløk og løk i en stekepanne. Tilsett tomater, laurbærblad, oregano og fløte. Kok opp og smak til med salt og pepper.

La koke i ca. 10 minutter. Fisk ut laurbærbladet. Fordel kjøttsaus og squash i en smurt form. Gratiner i en halvtime.

Du kan selvfølgelig også toppe gratengen med ost før gratineringen hvis du vil det. Det har jeg gjort på gratengen du ser på bildene.



.

8 kommentarer:

  1. mmmmm -kanskje fredagsmat i heimen her dette .........

    SvarSlett
  2. Veldig lettlaget. Det er jo en fordel etter en lang uke. God helg :)

    SvarSlett
  3. nam nam!! Ser kjempe godt ut :-D Ha en super duper helg Frida :-D

    SvarSlett
  4. Dette blir middagen min i dag! Ja takk, til flere studentvennlige oppskrifter(med tanke på pris).

    SvarSlett
  5. Håper det smaker Line. Skal ta med meg det med pris. Kanskje økonomien min også hadde hatt godt av at jeg ble flinkere til å tenke på prisen ;)

    SvarSlett
  6. Prøvde denne til middag idag. SÅ godt og så enkelt. Ble veldig mett og er masse mat igjen. Takk for fine tips!

    SvarSlett
  7. Så hyggelig å høre :)

    SvarSlett
  8. Skal prøve denne til middag i dag, gleder meg! :)
    LineM

    SvarSlett