fredag 5. mars 2010

Oksehalesuppe

Hva er det med oksehaler som gjør at de lager verdens beste suppe? Lager du oksehalesuppe en gang, så garanterer jeg deg at du kommer til å gjøre det igjen.

 

1 kg oksehaler

smør 

2 fedd hvitløk

1 gul løk

timian

2 ss tomatpuré

oksefond eller grønnsaksfond 

salt & pepper

sherry 

2 laurbærblad

vann
__________________________________________________________________

Brun oksehalene i smør. Legg dem over i en kjele. Stek løk og hvitløk, og legg dem over i kjelen sammen med oksehalene. Ha timian, tomatpuré, fond, pepper, laurbærblad og en klunk sherry (el. evt. portvin) i kjelen. Hell over vann til det dekker kjøttet. La koke i 3-4 timer. Kjøttet skal bli så mørt at det faller av benet.

2 kommentarer:

  1. Du har rett så rett angående overskriften her... Er det 3dje eller 4de gangen det står å putrer og dufter her nå mon tro... ! ; )

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehe, man blir lett hekta på oksehaler ja. Namnam. PÅ tide at jeg lager oksehalesuppe igjen selv.

      Slett