søndag 3. mars 2013

Braisert squash med basilikum og cherrytomater


Dette er en ny favorittmåte å tilberede squash. Et smaksrikt tilbehør som passer til det meste.



olivenolje

2 store squash

1 stor neve gule cherrytomater - delt i to

1 stort fedd hvitløk - finhakket

salt & pepper

en liten bunt frisk basilikum - revet i store biter
___________________________________________________________________________

Kutt squashen i fingertykke staver. Varm olivenolje i en panne, og stek squashstavene på relativt høy varme i oljen til de er pent brunet. Ta squashen ut av pannen og sett til siden.

Skru ned varmen, tilsett litt mer olivenolje i pannen og ha i hvitløken. Stek hvitløken lett før du tilsetter de halve cherrytomatene og steker videre. Når tomatene begynner å mykne og slippe litt saft legger du squashen tilbake i pannen. Krydre med salt og pepper. Tilsett basilikumen og bland alt sammen godt.

Server som tilbehør til kjøtt, fugl eller fisk.