fredag 16. juli 2010

Burgere





Til 2 personer


2 hamburgere av storfe. Kjøp ferdige eller lag selv av ca 100-120 g kjøttdeig per burger, litt salt og pepper.

noen skiver ost

pepper

litt smør til steking


2 burgerbrød:

1 dl sesamfrø - finmales i blender

1 dl revet ost

2 små egg

1 ts bakepulver

1 liten ss fiberhusk

litt salt

litt sukrin

litt ekstra sesamfrø
____________________

Bland alle ingrediensene i en blender. Juster eventuelt røra med litt fløte hvis den blir for tykk. Legg røra i to passe store (burgerbrødstørrelse) klatter på bakepapir. Pynt med sesamfrø og stek på 175 grader i ca 20 minutter.


Dressing:

2 ss majones
1 ss sennep
____________________

Bland sammen.


Tilbehør: 

grønne salatblader

noen ringer løk

4-6 skiver tomat

4-6 skiver syltegurk

noen skiver stekt bacon 
__________________________________________________________________________________

Stek hamburgerne i smør. Når du snur burgerne peprer du og har du noen skiver ost på toppen av den siden som allerede er stekt. Mot slutten av steketiden kan du ha et lokk på stekepanna for at osten skal smelte ordentlig.

Del burgerbrødene i to og ha godt med dressing på innsidene.

Monter burgerne ved å legge salat, løk, stekte baconskiver, burger, sylteagurk og tomat oppå hamburgerbrødbunnen. Legg hamburgerbrødtoppen på toppen, klem sammen og sett tenna i burgeren.




25 kommentarer:

  1. Mmmmm... Det så digg ut :) Må få kjøpt meg sesamfrø... :D

    SvarSlett
  2. Burgerbrødene ser kjempegode ut! De gleder jeg meg til å prøve!

    Nannah :))

    SvarSlett
  3. Åh, dette så bare så godt ut! Så flott at man kan lage hamburgerbrød også, da! :)

    SvarSlett
  4. Da har jeg prøvd hamburgerbrødet og det var skikkelig godt..Skal virkelig prøves igjen..Klarte bare å spise det ene.
    Hilsen Vibeke

    SvarSlett
  5. Gott med hamburgare med bröd! :) Brukar ju mest köra utan bröd, men det här kanske man ska prova..

    SvarSlett
  6. Ååå, nå har vi testa ut denne også! Så utrolig godt :D Det blir absolutt ikke siste gang :)

    SvarSlett
  7. Dette så fantastisk ut !!! og må selvfølgelig prøves snarest. Bruker å lage burgere av kjøttdeig i hamburgerrist på grillen, blir sikkert perfekt tilbehør til de :)

    SvarSlett
  8. Hei. Tusen takk for inspirasjon, kommer helt klart til å følge med her. Den burgeren ser jo utrolig fristende ut. Ha en fin kveld:)

    SvarSlett
  9. Gleder meg til å prøve denne, men jeg kutter sukrinet, har aldri skjønt poenget med søte brød til hamburgere og pølser.

    SvarSlett
  10. Ny tävling hos Den Rockande Kocken, missa inte den... http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=153

    SvarSlett
  11. Sikkert verdens dummeste spørsmål, hvordan får du finmalt de små frøene?

    SvarSlett
  12. *kremter* Jeg fikk det til :D

    SvarSlett
  13. Hehe, bra at du fikk det til :) Jeg pleier å kjøre dem i blenderen. Da går det på noen sekunder. Og de som ikke blir knust i første runde, blir malt i stykker når jeg blander resten av ingrediensene i samme blender. Det går sikkert an med stavmikser også?

    SvarSlett
  14. Jeg har en kjøkkenmaskin, og da gikk det helt perfekt. Og hadde alt og si for konsistensen. Føler jeg spiser litt sunnere, og kan spise med god sammvittighet.

    SvarSlett
  15. Så bra! Dårlig samvittighet er ikke no særlig hyggelig.

    SvarSlett
  16. Åhh jeg savner hamburgerbrød, så dette skal absolutt prøves :D

    SvarSlett
  17. Ja, burgere er jo kjempegodt. Det blir liksom ikke heeelt det samme uten brødet.

    SvarSlett
  18. Eg laga sånne hamburgerbrød til middag idag!!! herregud dei va go!!! jippi!!:)

    SvarSlett
  19. Mitt innspill: Bra oppskrift. I corflakesoppfinnernes ånd har jeg derimot byttet ut sesamfrø med en dl tahini.(=sesampaste) Fordi det var det jeg hadde for hånden. Det har jeg gjort med pizzabunnen også. Funker så det suser!
    Så vet du det. :)

    SvarSlett
  20. Så smart Nina. Takk for tipset! Jeg har alltid problemer med å bruke opp tahiniglassene mine før tahinien begynner å bli hard, så dette skal jeg teste i de andre brødoppskriftene også.

    SvarSlett
  21. Den burgeren skal prøves snarest! Såååå lekker da! Takk for at du deler!

    SvarSlett
  22. Takk tilbake på deg! Håper burgeren faller i smak :)

    SvarSlett
  23. Hei :)

    Vet du om disse kan fryses? Er deffinitivt noe av det beste æ har smakt! Så mye bedre enn vanlig hamburgerbrød jo!

    SvarSlett
  24. Så bra at du likte den Smuldra & moi. Ja! De kan fint fryses :)

    SvarSlett