onsdag 13. januar 2010

Skalldyrsalat

  
150 g rensede store reker (eller små scampi)

100 g krepsehaler

3 toppede ss finhakket fersk dill

2 ss sitronsaft

180 g majones

2 hakkede vårløk

bittelittegrann pepper 
______________________________________________________________________________________

Bland sammen alle ingrediensene og la stå i  kjøleskapet minst en halvtime før du spiser, slik at smakene får satt seg. 

Dette er en slags grunnoppskrift. Jeg pleier ofte å blande inn hakkede kokte egg, hermetiske champignoner i skiver, hakket paprika eller hakket stangselleri i salaten. For det første er det fint med variasjon, og for det andre gjør det salaten litt billigere. Det er jo heller ikke dumt. 

Godt på for eksempel sesambrød, nutty cheese muffins eller på hjertesalatblader. 


 Skalldyrsalat på sesambrød. 

Her har jeg brukt små scampi istedenfor reker. I en velassortert østasiatisk innvadrerbutikk vil du kunne finne scampi i alle størrelser. Jeg kjøper heller en pose med frosne ferdig kokte og skrelte små scampi enn reker i lake. Jeg liker konsistensen, og man slipper alt saltet fra laken. Dessuten er det, hvis du handler på rett sted, billigere enn store reker i lake. Det beste er imidlertid kanskje å kjøpe ferske eller frosne reker i skall og skrelle dem selv. Men det er jo litt mer jobb da.


 Neida, man ternger ikke brød for å spise skalldyrsalat.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails